KONTAKT

Máte jakýkoli dotaz? Chcete si domluvit nezávaznou odbornou konzultaci? Kontaktujte nás.

+420 565 555 222
prodej@rathgeber.cz

Váše online konzultace

Vaše kontaktní osoby

Kontaktní formulář

Zákaznický portál

 

Zavřít

RATHGEBER již 30 let v ČR!

Jak nezačít jinak než obvyklým: „Jak ten čas letí!“

Ano, je to tak – 1.1.1994 se začala psát historie firmy RATHGEBER v (tehdy jen jeden rok mladé) České republice. To byly časy! - povzdechne si leckdo, nad „úžasnými devadesátkami“ plnými svobody a nových možností. Skutečně, ta doba byla vpravdě historická, a to ve všech oblastech rodící se nové společnosti po roce 1989. Odhlédněme od negativ, která pochopitelně v té době také byla v hojné míře – to ponechme na jinou debatu. Osobně vnímám tu dobu jako vskutku přelomovou, kdy se příležitosti objevovaly jako houby po dešti a kdy také nebylo úplně jednoduché se v nich orientovat. Vždy platí, že důraz na dlouhodobý profit, byť postupný a nikoliv překotný, je tou správnou volbou. Bylo třeba hledat smysluplná spojení lidí a technologií. A přesně to se podařilo, když německá firma RATHGEBER GmbH. hledala možnosti růstu ve střední Evropě a narazila na malou výrobnu štítků a etiket, tehdy ještě v obci Ždánice. A v tom přeskočila pověstná jiskra: Tým ze Ždánic hledal silného partnera, aby se mohl rozvíjet pomocí nových investic a německá firma hledala v centrální části naší země schopné lidi, „kteří to už umí“. Po náročných jednáních, již během roku 1993, jsme si „plácli“ a … pak už to znáte! Nová firma byla založena a začala psát svoji historii, nejprve v počtu dvanácti pracovníků.

Během prvních dvou velmi úspěšných let jsme si vzájemnou symbiózu vyzkoušeli v praxi a zjistili, že to prostě půjde. Na nic jsme tedy nečekali a už v roce 1995 začali projektovat výstavbu vlastního závodu „na zelené louce“ v Bystřici nad Pernštejnem. I stavba probíhala rychle a podle plánu, takže jsme mohli v únoru 1997 otevřít zcela novou administrativně/výrobní halu.

Následná léta se nám kontinuálně dařilo navyšovat jak celkové výkony a výnosy, tak i počet zaměstnanců. A to až na dnešních zhruba 150 spolupracovníků. Mezi tím, v roce 2012, jsme pak postavili další výrobní halu a mohli tak nadále expandovat až do dnešních dnů. Různá úskalí hospodářských krizí a epidemií jsme společně šťastně překonali a můžeme tak dnes s hrdostí slavit 30 let úspěšného působení na českém a evropském trhu, jako respektovaný hráč v našem oboru.

Jsem velmi rád, že se za tímto celým obdobím mohu ohlédnout s velkým uspokojením a hrdostí. Při této příležitosti mi dovolte poděkovat všem kolegům spolupracovníkům – dnešním i dřívějším, tuzemským i zahraničním – za jejich kvalitní a dobrou práci, která nás všechny společně k tomuto milníku doprovodila, a také všem našim obchodním partnerům, jejichž důvěry a spolupráce si velmi vážíme.

RATHGEBER, k.s. tu bude i nadále pro Vás, naši milí zaměstnanci, kolegové v tuzemsku i v zahraničí a taktéž pro Vás, naši věrní obchodní partneři. Vám všem hodně štěstí, úspěchů a zdraví do nového roku 2024 a dál!

Ing. Karel Lipovský

jednatel RATHGEBER k.s.