KONTAKT

Máte jakýkoli dotaz? Chcete si domluvit nezávaznou odbornou konzultaci? Kontaktujte nás.

+420 565 555 222
prodej@rathgeber.cz

Váše online konzultace

Vaše kontaktní osoby

Kontaktní formulář

Zákaznický portál

 

Zavřít

Etikety na víno: Elegantní, designové a zároveň odolné

Správně zvolená etiketa na víno okamžitě zaujme svým precizním zpracováním a vyladěným designem. V RATHGEBERU máme s výrobou etiket více než 25leté zkušenosti a spolupracujeme s řadou českých i zahraničních vinařství. Odlište se s kvalitní etiketou nebo 3D nápisem a dodejte svému výrobku jedinečnost. Přečtěte si, jak poznáte kvalitní etikety na víno a jaká jsou jejich specifika.

Etikety na víno a jejich specifika

Než se pustíme do výroby vhodné etikety na víno, projdeme se zákazníkem všechna specifika. Mezi rozhodující požadavky při výběru patří materiál, jeho odolnost a také celkový design etikety. Výběr přitom ovlivňuje celá řada faktorů. U etiket na víno je to také samotný povrch a tvar lahve.

„Většina lahví má klasický hladký povrch. Ale občas zákazník potřebuje nalepit etiketu na strukturovaný povrch. Kromě skla lepíme etikety třeba i na dřevo nebo kov. Proto mimo samotný materiál etikety pomáháme i s výběrem vhodného lepidla,“ doplňuje odborný poradce David Olejník.

Kvalitní etiketa na víno se jednoduše nesmí začít odlepovat. Měla by na lahvi vydržet několik let. Samozřejmostí je také její stálobarevnost, dokonalá čitelnost a jedinečné senzorické vlastnosti, které zatraktivní celý výrobek.

Při hledání vhodného řešení se nebojíme přicházet s nejrůznějšími inovacemi. Nicméně se nám za léta naší praxe nejvíce osvědčily prověřené a vyzkoušené materiály, mezi které patří polyesterové, vinylové nebo polyetylénové fólie.

Nejlepší zkušenosti máme ale s 3D hliníkovými štítky. Dokážeme je totiž vyladit do posledního detailu přesně podle požadavků zákazníka.

Aluminium Label: Ideální etiketa na zaoblené povrchy

Naše portfolio oblíbených 3D emblémů z hliníku nedávno doplnil také speciální hliníkový štítek Aluminium Label.

„Se svou jedinečnou tloušťkou pouhých 0,3 mm, snadnou tvarovatelností a zároveň vysokou odolností je vhodný na zaoblené povrchy jako jsou právě lahve na víno. Alu Label se totiž dokonale přizpůsobí každému povrchu, na který ho chcete nalepit. Díky tomu naprosto bez problému splyne s lahví a vytvoří jedinečnou a elegantní etiketu.  To je jeho veliká výhoda oproti standardnímu hliníku, který má tloušťku 0,5 mm a musíme ho před každou aplikací strojově ohýbat,“ shrnuje hlavní přednosti novinky Alu Label odborný poradce David Olejník.

Štítek Aluminium Label navíc umíme povrchově upravit tak, aby splňoval vysoké nároky na odolnost a design. Zákazníkům jsme schopni nabídnout celou řadu úprav pomocí mikrotisku nebo mikroražby. Díky tomu dokážeme na etiketu vyrazit prakticky cokoli ve velmi jemných detailech, včetně tenkých linek.

Základní barva Aluminium Label folie je stříbrná matná. Podle požadavků zákazníka pak můžeme digitálním tiskem nebo sítotiskem doplnit na etiketu jakékoli barvy a díky ražbě doplnit i další prvky – ať už jde o logo nebo nápisy.

Alu Label přináší i další výhody nejen při samotné výrobě, ale i následné aplikaci etikety na víno. Standardní hliníkový štítek vyrábíme vždycky jednotlivě. Oproti tomu štítky Alu Label zákazníkovi dokážeme dodat i na archu. Aplikace takové etikety je pak snazší, pohodlnější a mnohem rychlejší.

Vyrobíme etiketu na víno přesně podle vašich představ

Nebojte se nás oslovit s jakýmkoli požadavkem. Netradiční provedení nebo nezvyklá kombinace materiálů je pro nás výzva, nikoli překážka.

V naší dlouholeté praxi jsme vždy našli se zákazníky originální řešení a pokaždé jsme vyrobili etikety v prvotřídní kvalitě a požadovaném designu.

Všechny detaily výroby etikety na víno s vámi rádi probereme i na nezávazném setkání. Podívejte se na všechny důležité kontakty a domluvte si schůzku.

Etikety na víno – ukázky našich zakázek

Šampaňské Paul Lebrun - luxusní plastický štítek, imitující drahý kov, jsme vyrobili technologií Chromotion®, stejně jako volný nápis pod ním.

Vinařství Terra di Chiena – pro klienta jsme vybrali etiketu z materiálu Aluminium Label. Použili jsme jak technologii sítotisku, tak i digitálního tisku. Výsledkem jsou dvě grafické podoby etikety s propracovanými detaily.

Šampaňské Carbon – zvolili jsme tradiční a velmi oblíbený 3D hliníkový štítek. Na první pohled zaujme především jeho vystouplá ražba.

Privátní značka Bulloon - pět vybraných zušlechtění povrchu 3D hliníkového štítku. Každý si najde svůj oblíbený kousek.

Zpět do přehledu