KONTAKT

Máte jakýkoli dotaz? Chcete si domluvit nezávaznou odbornou konzultaci? Kontaktujte nás.

+420 565 555 222
prodej@rathgeber.cz

Váše online konzultace

Vaše kontaktní osoby

Kontaktní formulář

Zákaznický portál

 

Zavřít

Tisk etiket: Kvalitně, profesionálně, pro celou Evropu

Řešíte tisk etiket pro firmu a hledáte spolehlivého výrobce? Vyberte si partnera, který vám dodá 100% kvalitní výrobek s designem přesně podle vašich představ. Etikety tiskneme u nás v Bystřici nad Pernštejnem již přes 25 let. Díky tomu umíme vyjít vstříc požadavkům firem z jakéhokoli oboru. Přečtěte si více informací a ujistěte se, že hravě zvládneme i váš projekt.

Vše důležité o tisku etiket: Materiál, kvalita, odolnost

V RATHGEBERU etikety tiskneme na různé druhy materiálů v závislosti na následujících požadavcích:

  • na čem bude etiketa nalepená,
  • zda bude v interiéru nebo exteriéru,
  • zda bude fungovat jako bezpečností etiketa,
  • jaké budou nároky na design,
  • jak vysokou odolnost by měla etiketa mít.

Nejčastěji tiskneme na lety prověřené a vyzkoušené materiály, konkrétně polyesterovou, vinylovou nebo polyetylénovou fólii. Z nich jsme schopni vyrobit technické, bezpečnostní či designové etikety pro široké spektrum zákazníků. Ať už poskytujete služby, nebo cokoli vyrábíte, nabídneme vám produkt na míru i díky rozličným metodám tisku, které volíme v závislosti na typu etikety. Nejběžněji používáme sítotisk a digitální tisk, pro náročnější tiskové operace pak horkou ražbu, termotransferový tisk nebo flexotisk. Přičemž jednotlivé metody můžeme i kombinovat.

Výsledná odolnost etikety závisí na použitém materiálu. Maximální odolnost vykazují samozřejmě bezpečnostní etikety chránící vlastní produkt, na němž jsou nalepeny, před zneužitím či neoprávněnou manipulací.

Součástí etikety mohou být rovněž různé druhy čárových kódů, QR kód, číslování a nejnověji také NFC/RFID čip, díky nimž mohou etikety sloužit k automatické identifikaci, ochraně majetku, servisním úkonům, snadnému řízení přesunu zboží nebo k rychlému načtení webové stránky s dalšími informacemi.

TIP: Zjistěte více o etiketách s kódováním a číslováním.

Etikety dodáváme na arších nebo kotoučích a tiskneme je od 100 ks. Výsledná cena závisí na objednaném množství, zda jde o opakování již realizované zakázky, složitosti návrhu či využití pomůcek při zpracování, jako jsou šablony, značky pro přesné umístění nebo naříznutí ochranného papíru pro snadnou aplikaci etikety. Předběžnou kalkulaci vám sdělí předem obchodní zástupce.

První kontakt s RATHGEBEREM: Schůzka a výběr etikety

Kontaktovat RATHGEBER je maximálně pohodlné. Můžete vyplnit online kontaktní formulář, kde nám napíšete své představy o etiketách, nebo nám rovnou zavolat. Obchodního zástupce pro vaši oblast najdete na stránce Kontaktní osoby.

Na základě vaší zprávy si pak s obchodním zástupcem domluvíte schůzku. Může proběhnout osobně. Rádi za vámi přijedeme kamkoli po České i Slovenské republice. Není problém si domluvit také online schůzku, na které vám informace předáme stejně dobře. → Rezervace online schůzky

Jak vypadá schůzka samotná? „Náš obchodní zástupce si se zákazníkem nejdříve zavolá a vyslechne si jeho přání a představy. Na základě toho pak na schůzku přijde připravený – ukáže jednotlivé materiály, lepidla, možnosti tisku. Představí také vzorky produktů, díky kterým si zákazník bude umět lépe představit, jak může vypadat výsledná etiketa. Na této, nebo na jedné z dalších schůzek se pak společně domluví na konkrétním produktu, dohodnou si termíny a způsob dodání,“ vysvětluje Martin Uhrinec, Vedoucí obchodního oddělení.

Vlastní návrh vs. Grafik společnosti RATHGEBER?

Téměř každý klient řeší, jak to bude s vytvořením návrhu. Rozhodnutí, zda zvolit firemního grafika, externího grafika, nebo grafika společnosti RATHGEBER, je na klientovi. V každém případě jsme připraveni u všech zakázek návrh etikety zajistit (takto je tomu v 90 % zakázek).

Pokud máte svého grafika, ověřte, že návrh nebude zahrnovat:

  • detaily, které nástroje nedokážou vyhotovit,
  • drobné prvky, které sice dokážeme vyrobit, ale na malé etiketě nebudou vypadat dobře.

Konkrétní instrukce pro svého grafika dostanete od našeho obchodního zástupce podle zvoleného tipu etikety.

Tisk etiket: 4 Příklady realizovaných zakázek

Label Plus – na tento typ etikety jsme schopni zvýraznit pomocí ražby vytištěné reliéfy či nápisy, čímž lze dosáhnout 3D efektu a kovového vzhledu jako v případě etikety DQS.

Etikety s kódem – především pro technické využití lze etikety opatřit čárovým, číselným či QR kódem, které obvykle nesou nějaký typ informace. Pro zvládání složitějších logistických či informačních operací doporučujeme vložit do etikety NFC/RFID čip.

Fóliové etikety – nejběžnější forma, kterou umíme zpracovat od jednoduché samolepicí etikety až po náročná řešení kombinující volný nápis a logo jako v případě etikety Vaillant. Takovýto reklamní nápis je stálobarevný, odolný vůči povětrnostním vlivům a jako reklama maximálně účinný. 

Bezpečnostní etikety – účelná ochrana zboží a produktů před zneužitím, neoprávněnou manipulací či odcizením. Existuje několik způsobů ochrany, které přizpůsobíme vašim požadavkům.

Zpět do přehledu